Start Up Nation 2022 – 200.000 Lei Finantare Nerambursabila

Lansare START UP NATION – Aprilie 2022

Programul se adreseaza firmelor  din toata tara, care vor avea la data deschiderii aplicatiei on-line ce permite inregistrarea /depunerea planurilor de afaceri, o vechime de cel mult 3 ani de zile.

 

Finantarea Nerambursabila este de 200.000 lei. 

Conform ultimelor mentiuni ale reprezentantilor Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, Programul Start Up Nation Editia III-a, va demara in luna Aprilie 2022, iar modificarile pe care acestia le au in vedere, sunt:

  1. Nu se va mai puncta numarul de salariati angajati. Va exista un numar minim, insa numarul de angajati nu se mai puncta.
  2. Va exista un procent de cofinantare  cel mai probabil cuprins cuprins intre 5-10-15%, raportat la valoarea Finantarii Nerambursabile.
  3. Implementarea se va realiza prin intermediul Creditelor Punte cu Garantia Statului.

Programul permite achizitia de echipamente tehnologice specifice fiecarui domeniu de activitate economica, plata chiriilor lunare pentru spatiul in care societatile isi desfasoara sau isi vor desfasura activitatea, plata salariilor viitorilor angajati, incadrati in societate dupa aprobarea proiectului, achizitia de mobilier, case de marcat, realizarea site-urilor de prezentare a activitatii societatilor, achizitia de software, achizitia de autovehicule, etc.

 

Achizitii Eligibile in cadrul Start Up Nation 2022

  • Echipamente tehnologice, inclusiv echipamente IT tehnica de calcul tip PC. Echipamentele tehnologice includ si  echipamentele pentru locurile de joaca si sali de sport, fitness, x-body si de forta, precum si drone.
  • Achizitia spatiilor de lucru, includ si corturile pentru organizare evenimente si baloanele presostatice.
  • Sunt eligibile  cheltuielile cu salariile, utilitatile ( energie electrica, consum apa, gaze, salubritate, abonament telefon si internet) , servicii de contabilitate si cheltuielile aferente chiriilor spatiilor de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert.Valoarea acestor cheltuieli ( salarii, utilitati, servicii de contabilitate si chirii) poate fi de maxim 30% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.
  • Realizarea unei pagini web pentru prezentarea si promovarea activitatii, promovarea online a site-ului si cheltuieli inregistrare domeniu fara hosting, pentru societatile ce nu detin un alt site- valoarea eligibila de maxim 4000 lei.
  • Programe software necesare desfasurarii activitatii pentru care se solicita finantare, inclusiv licente, in valoare eligibila de maxim 60.000 lei. Software-ul pentru comertul online este eligibil indiferent de codul CAEN pentru care se solicita finantarea , cu exceptia codului CAEN 6201 ( Realizare soft la comanda).
  • Mijloace de transport: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, ATV-uri, rulote cu sau fara motor, elevatoare, incarcatoare, remorci si semiremorci, platforme, izoterme si frigorifice, doc plutitor, salupe maritime pentru calatori, ambarcatii fluviale de agrement, aparate de zbor, autoutilitare si autovehicule cu destinatie speciala, cu exceptia vehiculelor simbol G.
  • Achizitionarea de mobilier, aparatura birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si material.
  • Achizitionarea de instalatii/echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care a solicitat finantare.
  • Achizitionarea de instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de desfasurare a activitatii de comert, productie sau servicii.
  • Salariile, utilitatile (energie electrica, gaze, salubritate, abonament telefon si internet) si cheltuielile aferente chiriilor pentru spatii de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert.
  • Active necorporale referitoare la brevete de inventie, francize, etichetare ecologica.
  • Cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale desfasurate in Romania sau in alta tara membra a Uniunii Europene – pentru asociatul/administratorul societatii aplicante.
  • Taxa pe valoarea adaugata (TVA) nedeductibila pentru aplicantii neplatitori de TVA conform Codului Fiscal.
  • Cheltuieli pentru achizitionarea a doua placi informative cu privire la programul de finantare Start-up Nation, ce vor fi afisate la locul de implementare a proiectului. Valoarea maxima a acestora este de 500 lei.
  • Activele achizitionate in cadrul programului sunt considerate cheltuieli eligibile daca fac parte din cateogria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar.
  • Consultanta pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul prezentului program si implementarea proiectului in limita sumei de 8.000 Lei.


Ai nevoie de ajutor? Lortec este aici